انواع رشته ومعیارهای مهم از تولید تا مصرف

یکی از انواع فرارورده های خمیری رشته است.

شاید یکی از معروف­ترین غذایی که از گذشته تا حالا پای سفره همه ایرانی ها بوده آش رشته است و صد البته خواهد بود.

رشته آشی ، انواع رشته پلویی و رشته سوپی  نیز از جمله تولیدات حاصل از آرد گندم است .


تولید انواع رشته در کشور ما هم به صورت سنتی و کارگاهی و هم به صورت صنعتی انجام می شود

. علاوه بر کشور ما که انواع رشته و ماکارونی پای ثابت سفره خانوده هاست، ­
در برخی ازکشورهای صنعتی به ویژه ژاپن  نیز تولید رشته فوری رواج یافته است؛که به شکل نوعی غذای حاضری به بازار ارائه می شود و غلات، ادویه ها و چاشنی های آماده نیزهمراه بسته ارائه می شود و کافی است که مصرف کننده محتویات بسته را با آب داغ مخلوط کند تا غذای آماده ای مانند سوپ یا آش حاضر شود.


با توجه به این که انواع رشته جز مواد غذایی پر مصرف خانوده ها محسوب می شود اطمینان از کیفیت و بهداشتی بودن آن نقش مهمی در تامین سلامت افراد دارد.

انواع رشته و ویژگی های آن

شاخص های مهم تولید انواع رشته

  • انتخاب مواد اولیه مناسب
  • انجام آزمون های کیفی مواد اولیه مطابق استاندارد ملی
  • تعیین مقدار مناسب مواد اولیه با توجه به فرمولاسیون
  • اختلاط مواد اولیه تا دستیابی به خمیر مناسب
  • شکل دهی و برش خمیر با ابعاد مناسب
  • خشک کردن رشته ها تا رسیدن به رطوبت مطلوب (آشی ۱۰ درصد، پلویی ۵ درصد)
  • بسته بندی بدون خرد شدن رشته ها
  • انجام آزمون های کنترل کیفیت

علاوه بر مواد اولیه اصلی (آرد گندم ، آب و نمک) می توان از گلوتن، آرد سویا، آرد بادام زمینی، اسید آسکوربیک و لسیتین نیز در تهیه  انواع رشته استفاده نمود.

رشته آشی

رشته آشی را از  مخلوط کردن آرد گندم (آرد ستاره درجه یک)، آب و نمک پس از طی مراحل مختلف عمل آوری به وسیله دستگاه تولید و سپس خشک می گردد.  آش رشته، این غذای خوشمزه گاهی در مهمانی ها به صورت پیش غذا سرو می­شود و مخصوصا در ماه رمضان  جایگاه ویژه ای در سفره افطار دارد .

رشته پلویی

رشته پلویی از مخلوط کردن آرد گندم (آرد معمولی)، آب و نمک یا بدون نمک پس از طی مراحل مختلف عمل آوری به وسیله دستگاه به صورت رشته های نازک تر از رشته آشی تولید و سپس خشک و بو داده می شود.

یکی از غذاهای که شب عید خورده می‌شود رشته پلو است چرا که قدیمی‌ها اعتقاد داشتند رشته نمادی از رشته زندگی است و عقیده داشتند در همین ابتدای سال با خوردن این غذا سر رشته کار و زندگی دستشان می‌آید و به موفقیت دست پیدا می‌کنند. تهیه این غذا بسیار ساده و کم هزینه است، فقط باید توجه داشته باشید که رشته پلویی علیرغم داشتن ترکیبات یکسان با رشته آشی فرق داشته و به خاطر سبوس بیشتر، رنگ تیره‌تری دارد.

رشته  سوپی یا ورمیشل

رشته سوپی با مکانیسمی مشابه و از ترکیب آرد و آب وبتاکاروتن به دست می آیند .رشته هایی که برای استفاده در پلو به کار می روند تفت (بو) داده می شوند اما رشته سوپی بعد از درست شدن و خشک شدن برای استفاده آماده است. یعنی کاملا خام به مصرف می رسند و داخل سوپ و یا در مراحل پخت، آماده خوردن می شوند.

انواع رشته

روش تهیه انواع رشته

برای تهیه رشته ابتدا مواد اولیه را به صورت خشک به خوبی مخلوط می نماید تا یکنواخت شود(به مدت ۱۵ دقیقه). سپس به مخلوط آب اضافه می شود تا خمیر، شکل و قوام لازم را به دست آورد.

در صورت لزوم، در این مرحله می توان برخی از مواد افزودنی را در محلول آب نمک حل کرد و به خمیر اضافه نمود

در فرآیند مخلوط کردن به دلیل اصطکاک زیاد، دمای توده خمیر افزایش می یابد که در صورت افزایش بیش از حد دما، ویژگی های شبکه گلوتن آسیب خواهد دید، لذا جهت جلوگیری از افزایش دما باید توده خمیر به نحو مناسب سرد شود.

پس از به دست آمدن خمیر، آن را به مدت ۱۵ دقیقه استراحت می دهند تا به اصطلاح جا بیفتد و یکنواخت شود.

سپس مراحل شکل دهی، گرم خانه گذاری(خشک کردن)، خنک کردن(توسط جریان هوا)، برش دادن رشته ها و بسته بندی انجام می گردد.

ویژگی قابل توجه برای انواع رشته

 به شکل ظاهری انواع رشته که مورد استفاده شما است توجه کنید. رشته ها باید تا حد امکان صاف، یکنواخت، به طول حداقل ۱۵ سانتی متر و فاقد لک و مواد خارجی باشند.

 در هنگام خرید رشته آشی توجه داشته رنگ آن باید سفید مایل به کرم و رشته پلویی باید قهوه ای روشن باشد.

 در زمان پخت انواع رشته  حتما به مزه آن دقت کنید.رشته باید دارای مزه و بوی مخصوص به خود(آرد و خمیر) و فاقد مزه و بوی ترشیدگی، کپک زدگی، ماندگی و سایر بوهای غیرطبیعی باشد.

بسته بندی انواع رشته ها

برای بسته بندی رشته آشی و پلویی، باید از جعبه های مقوایی مخصوص مواد غذایی با پوشش سفید استفاده نمود.

رشته پلویی، بهترین رشته پلویی، کارخانه ماکارونی، رشته پلویی، خرید رشته پلویی

معرفی شرکت تولیدی دینگو

شرکت تولیدی بازرگانی پوئینک ( دینگو ماکارون ) تولید کننده پاستا، لازانیا، اسپاگتی از سال ۱۳۵۹ در زمینی به مساحت ۴۳۵۰ مترمربع در شهرستان ورامین استان تهران تاسیس گردیده و از بدو تاسیس اقدام به تولید ماکارونی،  انواع رشته و لازانیا در اشکال و بسته‌بندی‌های مختلف نموده است.
شرکت تولیدی دینگو باهدف تولید انواع محصولات در بالاترین سطح کیفیت، افزایش توان تولید و توسعه فرهنگ مصرف غذای سالم، فعالیت می‌نماید و همواره به سلامت غذایی افراد خانواده شما می اندیشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *